Pjevajte s nama

Ispis
PDF

Prva četiri studijska albuma napravljena su u pravom klapskom smislu, pjevanjem a capella. Peti album "Pjevajte s nama" izdan 2005. donio je nekoliko novina i bio prava prekretnica u izričaju klape.

Klapa je nakon višegodišnjeg rada i more nastupa shvatila da publika osim tradicionalnih skladbi traži zabavniji i ležerniji nastup. Zbog toga su odabrali su 16 skladbi, presjek raznih razdoblja naše zabavne glazbe i uz pratnju mandoline ih obradili i začinili svojim osebujnim šarmom. Rezultat je jedan od najboljih klapskih albuma svih vremenena prihvaćen od široke publike. Posebno upečatljiva je prva pjesma Probudi me jutrom, čiji se spot godinama vrti u udarnim terminima programa koji pratu klapsku scenu.

Dodatna tajna uspjeha leži i samoj u lokaciji snimanja albuma. Album je sniman u župnoj crkvi Sv. Josipa u Veloj Luci. Voditelj klape Janes Vlašić jednom je prilikom objasnio u čemu je tajna crkve:

"Svi mi vjerujemo u tu crkvu, a odabrali smo je upravo zbog ambijenta, jer svi klapski pjevači lakše pjevaju u crkvi, tu se oslobode, a sam ambijent ne opterećuje toliko koliko to čini studijsko okruženje. Ja studija zovem ‘gluha studija’ jer ona sama po sebi svaku klapu zakoče iz tog razloga jer klape spadaju u jedan autentičan prostor, a to su kalete, zbijene ulice, gdje one same po sebi dolaze do izračaja, a crkva ima upravo takvo ozračje koje svaku klapu oplemeni. "

 

 

1. Probudi me jutrom

2. Na kušinu

3. Budi noćas mirno more

4. Vilo moja

5. Da mi se providi

6. La musica di notte

7. Šibenske uspomene

8. Kada jednom ovom zafalim se tilu

9. Piva klapa ispo' volta

10. Molitva za tebe

11. Ispod tvoje boloture

12. Da te mogu pismom zvati

13. Nikoleta

14. Ludo more

15. Maslina je neobrana

16. Šumi šumi javore

 

 

Cd možete nabaviti u WebShopu Croatia Recordsa.