Klapa Kumpanji

Ispis
PDF

Klapa Kumpanji osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada bilježi brojna snimanja i uspješne koncerte u raznim gradovima, dvoranama , televizijskim i radio emisijama diljem Hrvatske i Europe.

 

 

Repertoar klape je širok i raznolik:

Izvorne dalmatinske pjesme

Novo skladane dalmatinske pjesme

Zabavna glazba hrvatske estrade

Strani Evergreeni

Hrvatska sakralna glazba

 

 

Osim dominantnog a CAPELLA pjevanja, klapa ima svoj mali mandolinski sastav. U klapi Kumpanji pjeva 9 pjevača,od toga ih 5 svira, 1 mandolina, 2 Mandolina, Solo gitara, Ritam gitara i Bas gitara.

 

 

Uz brojne i česte nastupe u Sloveniji, dobitnici su prve nagrade žirija međunarodnog festivala zborova u Veroni 1999. godine, a prva su i vjerojatno jedina klapa koja je nastupila u srcu Europske Unije u Bruxellesu, Berlaymont 2006. godine.

 

Pjesme i izvedbe klape Kumpanji već dugi niz godina slušaju i nagrađivaju razni žiriji i publike mnogih naših festivala. Nositelji su više od trideset nagrada i priznanja sa festivala. Na Omiškom festivalu prvi put su nastupili 1996. godine, kad su kao debitanti osvojili nagradu i od tad redovitim nastupima osvojili su petnaestak nagrada u raznim kategorijma, Veliko Finale, Večer novih skladbi, Finale izvornih skladbi u 5 pjevača...

 

1998. u izboru televizijskih i radio postaja Kumpanji su dobili nagradu KOR za klapu godine u Hrvatskoj.

 

Kumpanji su četiri godine zaredom nominirani za nagradu Porin, a surađivali su sa brojnim eminentnim izvođačima i skladateljima u Hrvatskoj. Mnoge suradnje i iznenađenja su tek najavljena i klapa ulazi u novu fazu kad možemo očekivati samo najbolje od njih.

 

Dubrovnik 1996

Prva postava Klape Kumpanji - Dubrovnik, 1996.